Vaccineren: bij de Gamma?!? Liever niet!

Honden moeten jaarlijks gevaccineerd worden. Dat weten de meeste mensen wel. Maar hoe word je wegwijs uit alle aanbiedingen van goedkope entingen die je om de oren vliegen? 

Tegenwoordig kun je je hond overal laten vaccineren, in dierenwinkels op speciale prikdagen, in busjes voor de Gamma of Praxis, etc.. Vaak tegen aantrekkelijke tarieven. Even binnenlopen en klaar. Maar is dit wel verstandig?

Uw eigen dierenarts kent uw huisdier. Die weet de medische geschiedenis van uw dier en als het goed is ook hoe uw hond zich bij de dierenarts gedraagt.

Uw eigen dierenarts zal de hond uitgebreid nakijken, en ook eventuele de al bekende kwalen nogmaals controleren. Het gewicht wordt in de kaart genoteerd, zodat gewichtsveranderingen sneller opvallen.

Ook is er genoeg tijd om de hond op zijn gemak te stellen, en voor u als eigenaar tijd om vragen te stellen. Een advies over voeding, ontworming en vlooien en teken bestrijding hoort er vanzelfsprekend ook bij. En een oproep voor de volgende enting natuurlijk!

Bij de "prik voor een prikkie" acties wordt uw hond nauwelijks nagekeken, door een dierenarts die u en uw huisdier niet kent, en eigenlijk ook niet wil kennen. Prikken klaar! Volgende! Graag nog wel wat vlooienmiddelen en wormenkuren kopen bij de balie!

En wat als uw hond ziek wordt van de enting? Naar wie gaat u dan toe? Dokter Prikkie is dan al weg. Vaak wordt dan de reguliere dierenarts gebeld, maar eigenlijk is Dokter Prikkie zelf verantwoordelijk voor deze problemen, en dient hij of zij u zelf te helpen.

De reguliere dierenarts zal u echt niet weigeren. Maar alleen de lasten en niet de lusten, daar zit niemand op te wachten. 

De mobiele vaccinatiepunten zijn snel en goedkoop. Daar kan een reguliere dierenarts met een bedrijfspand en alle benodigde apparatuur, en ook de nodige assistenten niet tegenop. Maar zij zijn er wel ALTIJD voor u en niet alleen voor de vaccinatie.

Dus de volgende keer dat u weer een oproep in de bus krijgt voor de vaccinatie van uw huisdier, kijk dan niet alleen naar de prijs!

Carmen Harder, dierenarts

IJmuiden
Hoofddorp
Zandvoort
Aerdenhout
Haarlem
Heemstede
Zwanenburg
Amsterdam